CV for Lars K Jensen

2019 – : Head of Digital & Product hos Willmore

Jeg rådgiver medier, virksomheder og organisationer i digital (produkt)udvikling og digitale tendenser – og kører workshops og oplæg om de samme emner. Mit overordnede fokus er på vigtigheden af, at man forstår sine brugere og kunder og bruger deres perspektiv i sit arbejde.

2018: Oplægsholder ved Fagfestival

Jeg holdt to oplæg ved Journalistforbundets store to-dages konference, der afholdes hvert andet år. Jeg talte om lyd som mediernes fremtidog hvordan især medier kan forstå deres brugere.

2018 – : Gæsteunderviser ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Jeg fortæller om og underviser i, hvordan journalister og kommunikationsfolk kan bruge produktudviklingsmetoder og -værktøjer til at forstå deres brugere og modtagere bedre.

2018: Leder af produktudvikling, Infomedia

Jeg stod for produktudviklingen fra de første kundeinterviews til lancering via en kombination af kvantitativ og kvalitativ analyse og research. Det kunne for eksempel være at tage en undren eller lignende fra dataene med ud i interviews og design-/prototypetest.

Jeg sørgede samtidig for at forankre produktudvikling på tværs af Infomedia via organisering og ændrede arbejdsgange. Jeg fik i den forbindelse Infomedia til at arbejde dedikeret med Value Proposition Canvasog Jobs To Be Done.

2017 – : Udgiver af Digital Ugerevy

En opsamling på sociale medier og digitale tendenser i mediebranchen. Oprindeligt var opsamlingen et resultat af min indholdsstrategi for Ekstra Bladets udviklingsafdelings blog, men en stigende popularitet har gjort den til sit eget produkt. Pt. følger mere end 500 med via nyhedsbrevet, mens knapt 500 (med et givent overlap) følger med på Twitter. Læs mere.

2015 – : Blogger hos Journalisten

Jeg skriver især om samspillet mellem journalistik og digital udvikling (læs mine indlæg)

2007 – 2017: Udgiver, Medieblogger

Mit digitale bagkatalog for 10 år, hvor der skete meget indenfor digital journalistik. Bloggen opdateres ikke længere, men den findes stadig.

2007 – 2017: Ekstra Bladet

I mine samtlige 10 år hos Danmarks største website var jeg digital frontløber og med til at skabe nye funktioner og features på websitet og senere nye former for journalistik i det redaktioelle udviklingsteam.

Læs mere om min tid hos Ekstra Bladet herunder:

2014 – 2017: Brugeroplevelse/UX, performance, blogredaktør og arbejde med agile processer (Scrum)
Blandt andet implementering af splittest og forankring af disse på tværs af Ekstra Bladets forskellige afdelinger, så vi kunne træffe designvalg på et datagrundlag. Mit arbejde med agile processer var som procesansvarlig at få dokumenteret og konsolideret udviklingsprocesserne på Ekstra Bladet.

2012 – 2013: Leder af det redaktionelle udviklingsteam
Udvikling af nye fortælleformer i samarbejde mellem journalister og udviklere. Vi udviklede også en digital redaktionel værktøjskasse (til at skabe tidslinjer, kort, interaktive grafikker etc.), der sidenhen blev solgt til andre medier. Læs mere.

2008 – 2012: Redaktionel projektleder for ekstrabladet.dk
Ansvarlig for kommunikation og samarbejdet mellem udviklingsafdeling og redaktion. Dette galdt i det daglige arbejde, men var især relevant ifm. redesigns og projekter.

2007 – 2007: Journalist

2008 – 2010: Bestyrelsesmedlem, DONA

Danish Online News Association er en forening, der handler om især nye medier og digital udvikling og især henvender sig til journalister og kommunikatører.

2003 – 2007: Uddannet ved Danmarks Medie og Journalisthøjskole (journalist)

Min sidste del af uddannelsen (efter praktiktid hos it-avisen ComOn og Ingeniøren) bestod af multimediel journalistik og kommunikation (som jeg skrev hovedopgave i). Jeg fik derudover indført, at digitale opgave-sites kunne bygges i CMS’et WordPress og ikke kun Flash, som det havde været hidtil.

Udvidet CV:

Jeg har en udvidet udgave af mit CV, som du kan se som et Google Docs-dokument, der kan gemmes som PDF eller udskrives:

→ Se mit fulde CV